Com Fer Panellets
GEMMA TORRENT PELLISE | 5 novembre 2013Els panellets són uns pastissos petits, i de diverses formes, fets a base de massapà i altres ingredients que els donen un sabor i aroma característics. Són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya,Eivissa, el País Valencià i altres llocs relacionats, juntament amb les castanyes, elsmoniatos o el vi dolç (típicament moscatell, mistela, vi de missa, vi ranci o vi dolç de Banyuls). Cal situar l’origen dels panellets al segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental.
Què necessitarem?
Per fer la massa:
½ kg. d’ametlla picada
½ kg. De sucre llustre (com farina)
150 grs de boniato o patata (també hi podem posar la meitat de carbassa: 75 grs de boniato i 75 de carbassa!)
1 ou
la ratlladura d’una llimona
Per farcir i “engalanar” els panallets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d’ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. membrillo de codony
¼ kg. de coco ratllat
3 cullaradetes de cafè sol.luble
un ou
làmines de pa d’àngel